Asuswrt-Merlin on Netgear R7000

Discussion in 'Other Firmware Projects' started by XVortex, Mar 27, 2015.

  1. immetjes

    immetjes Serious Server Member

    Hahaha, you are blocking Fortnite? Why? Perhaps start talking with your children...

    ....I never understand blocking internet for children. Explain things and discuss. Censoring is so easy...
     
  2. Nitin Vaid

    Nitin Vaid Reformed Router Member

    using the latest version i am giving try to it
    but i have noticed that my Internet LED is not working its off sometimes it works sometimes it not what can be the issue?
     
  3. infinitize

    infinitize New Member Member

    hi all. beginner here in overclocking the router. i am on 384.6 and have no clue how to overclock.
    two things i tried doing was going to tools > run command and running the following commands:
    nvram set clkfreq=1200,800
    nvram commit
    reboot

    i even went to goodies-asuswrt's github Overclock Asuswrt Merlin on v378.56 and beyond but i have literally no idea how to interpret what is going on. what do i have to do?
     
  4. slidermike

    slidermike Addicted to LI Member

    OC at your own risk.
    OC is dynamic.
    In otherwords you dont have to reboot for it to go into effect.
    You DO have to run the command from a SSH session NOT the gui command line.
    SSH into your router.
    (using the same user/password as gui).
    Then run
    nvram set clkfreq=1200,800
    Just doing the above puts the router into the OC.
    If its stable for some time, you can make this permanent by doing the following.
    nvram commit
    If the router isnt stable before you commit the change to memory you can just power cycle it so it returns to default 1000,800
    Its your choice.
     
  5. infinitize

    infinitize New Member Member

    thanks for the hasty help! that was really easy to do!
    what is considered "stable"? any preferred temperature readings? what happens if it's unstable?
     
  6. slidermike

    slidermike Addicted to LI Member

    stable means the router is doing what it is expected to do without odd behavior.
    If you OC too high (for your hardware) then all kinds of odd behavior might be seen such as no networking, router not booting up, constant rebooting.
    Typically the R7000 is OC for most users safely to 1200,800
    Some go for 1400,800 but that is stable for less users.
    Its a OC at your own risk game.
    Thats why its best to OC it but not write it to memory.
    That way if it flakes out you can just power cycle it back to default 1000,800
    Once your satisfied with the OC then you can write it to mem.

    If your not OC for a specific reason such as faster VPN or some of the other things that benefit from faster cpu speeds then there really is no reason to OC the router.

    As for temps, some folks plug a usb based fan into the usb port and let the router run its own external fan over the air vents. Inexpensive laptop fan trays are popular choices.
     
  7. badplay

    badplay Network Newbie Member

    hi i have installed diversion and it looks and works i thing good i added pixelserv dont knw if it works. becorse i see some ads always from google or ather things is it normal?

    and is there a way to add a whiteliste ip? so i have full ads on some of my devices???? like smartphone?

    in the diversion Thread i cant ask becorse it is illegal to use on a non asus router :(

    alsow do i flashed correct i have r7000 i flashed the R7000_380.70_0.trx becorse i cams from a older version then i made a factory reset and then in installed newst version trx

    is that correct or do i have to flash the R7000_380.70_0.chk ??? in the instruction they dont tell if chk or trx

    it looks like all works fine
     
  8. bac123

    bac123 New Member Member

    [​IMG]
    hello everyone
    i am using r7000 flashed merlin 384.6 firmware
    the openvpn server running
    but there are unknown ip (from other country) try to connect my openvpn server
    anyone have idea??
     
  9. juched

    juched Reformed Router Member

    What VPN port are you using? Try changing it to a different number.
     
  10. Makaveli

    Makaveli Networkin' Nut Member

    Pretty simple answer some children don't listen.

    Its called parenting.
     
    Stimpy88 likes this.
  11. SignedAdam

    SignedAdam Serious Server Member

    384.6 - r7000 - internet LED turns off even when a connection is active bug

    * turning the internet connection on and off seem to fix the problem, or was it a reboot, any way after a few days the bug comes back again
     
  12. joostnl

    joostnl New Member Member

    Code:
    Sep 10 10:46:43 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS Error: TLS handshake failed
    Sep 10 10:46:43 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 SIGUSR1[soft,tls-error] received, client-instance restarting
    Sep 10 10:46:44 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
    Sep 10 10:46:44 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS Error: TLS handshake failed
    Sep 10 10:46:44 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 SIGUSR1[soft,tls-error] received, client-instance restarting
    Sep 10 10:46:45 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS: Initial packet from [AF_INET6]::ffff:115.166.43.251:53, sid=6a22eb44 5adb63fe
    Sep 10 10:46:46 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS: Initial packet from [AF_INET6]::ffff:115.166.43.251:80, sid=6a22eb44 5adb63fe
    Sep 10 10:47:45 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
    Sep 10 10:47:45 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS Error: TLS handshake failed
    Sep 10 10:47:45 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 SIGUSR1[soft,tls-error] received, client-instance restarting
    Sep 10 10:47:45 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS: Initial packet from [AF_INET6]::ffff:115.166.43.251:53, sid=6a22eb44 5adb63fe
    Sep 10 10:47:46 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
    Sep 10 10:47:46 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS Error: TLS handshake failed
    Sep 10 10:47:46 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 SIGUSR1[soft,tls-error] received, client-instance restarting
    Sep 10 10:47:48 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS: Initial packet from [AF_INET6]::ffff:115.166.43.251:80, sid=6a22eb44 5adb63fe
    Sep 10 10:48:45 ovpn-server1[730]: 52.189.222.171 TLS: Initial packet from [AF_INET6]::ffff:52.189.222.171:30100, sid=6a22eb44 5adb63fe
    Sep 10 10:48:45 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
    Sep 10 10:48:45 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS Error: TLS handshake failed
    Sep 10 10:48:45 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 SIGUSR1[soft,tls-error] received, client-instance restarting
    Sep 10 10:48:48 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
    Sep 10 10:48:48 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 TLS Error: TLS handshake failed
    Sep 10 10:48:48 ovpn-server1[730]: 115.166.43.251 SIGUSR1[soft,tls-error] received, client-instance restarting
    Sep 10 10:49:45 ovpn-server1[730]: 52.189.222.171 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
    Sep 10 10:49:45 ovpn-server1[730]: 52.189.222.171 TLS Error: TLS handshake failed
    Sep 10 10:49:45 ovpn-server1[730]: 52.189.222.171 SIGUSR1[soft,tls-error] received, client-instance restarting
    Sep 10 10:49:47 ovpn-server1[730]: 52.189.222.171 TLS: Initial packet from [AF_INET6]::ffff:52.189.222.171:30100, sid=6a22eb44 5adb63fe
    Sep 10 10:50:47 ovpn-server1[730]: 52.189.222.171 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
    Sep 10 10:50:47 ovpn-server1[730]: 52.189.222.171 TLS Error: TLS handshake failed
    Sep 10 10:50:47 ovpn-server1[730]: 52.189.222.171 SIGUSR1[soft,tls-error] received, client-instance restarting
    Sep 10 10:50:47 ovpn-server1[730]: 52.189.222.171 TLS: Initial packet from [AF_INET6]::ffff:52.189.222.171:30100, sid=6a22eb44 5adb63fe
    I have exactly the same problem, and I'm new to OPENVPN.
    How is this possible? I thought openvpn was very safe with a key file and username/password combination.
    I see a user connected: UNDEF
    Is there automaticly a port forwarded? (I didn't find a forward)
    At vpn server settings i left everything standard, ip adress not filled in UDP 1194
    I use my external ip adress in the key file

    Thanks in advance.
     
  13. juched

    juched Reformed Router Member

    Looks like attempts to connect but they are unsuccessful. I would change from the default port to something else.
     
  14. immetjes

    immetjes Serious Server Member

    Never mind.
     
  15. slidermike

    slidermike Addicted to LI Member

    You change ports if you want to but a port scan typically reveals what you have open so that's more of an obfuscation than protection.
     
    Makaveli likes this.
  16. juched

    juched Reformed Router Member

    It is expensive to port scan all ports. So most only scan common ports or first 1024 ports. Set higher than 1024 and it should reduce the noise.

    Agree. This is obfuscation.
     
    Last edited: Sep 11, 2018
    Makaveli likes this.
  17. Mezrein

    Mezrein Reformed Router Member

    Is there a way with this firmware to create multiple ssid's and assign them to various bands of the wifi? I know by default I have two, one for 2.4gh and one for 5gh, can I create additional ones?
     
  18. slidermike

    slidermike Addicted to LI Member

    You can add guest ssid's.
     
  19. TRIUMF

    TRIUMF Reformed Router Member

    Does anyone a working configuration of VLAN:
    Need to create separate VLAN with WiFi and 3rd physical port. This VLAN should not be able to talk with my main LAN, but can talk between clients on the same VLAN and have internet access. Also own subnet with dhcp. I have it working on Tomato Shibby, but don't know how exactly do it using command line in Merlin. Any example would be appreciated.
     
  20. slidermike

    slidermike Addicted to LI Member

    Sadly no but if you peruse the SNB forums and search for vlan you should get a plausible guide.
    I don't recall seeing that particular topic laid out in this thread but I have seen it discussed over there on a couple of occasions.
    You can post a guide here once you have it figured out, for the next guy.
     
  21. Makaveli

    Makaveli Networkin' Nut Member

    This thread maybe a good place to start.

    https://www.snbforums.com/threads/f...guest-network-for-asus-merlin-rt-ac68u.18969/

    But also remember this router is not supported on that forum.
     
    slidermike likes this.
  22. Sl4fko

    Sl4fko Network Newbie Member

    I have really strange problems with 2.4 GHz radio on my R7000.

    It seems something is wrong with it, I can not connect to 2.4 GHz signal, no matter which channel, mode (20/40) I choose... Could it be, that I was tinkering with CFE (factory firmware from xwrt and back, I had to edit it...). The signal is broadcasting and is seen in InSSIDer or by clients generaly... I have latest 384.6 firmware installed.

    Any ideas?
     
  23. slidermike

    slidermike Addicted to LI Member

    Please post screen shots of the wifi settings pages. Should be 2, basic and advanced.
    My guess is your using a channel outside of your devices ability to use.
     
  24. Sl4fko

    Sl4fko Network Newbie Member

  25. Sl4fko

    Sl4fko Network Newbie Member

  26. Patrick Walden

    Patrick Walden Connected Client Member

    Hello to all,

    So I'm having a random issue w/ my VPN rules.. A while back, maybe a year ago now, I didn't have to enter anything in this chart and everything went through the VPN. Then, it stopped work about 6+ months ago, and was told to add this rule at the end of my rules:

    <see image 1>

    So I did that, and it worked fine. I could have lines above, i.e. set my Roku on ip 10.0.0.82 to bypass the VPN to use the WAN like this:

    <see image 2>

    this is no longer working. Now that WAN connection turns off, it doesn't go through the VPN -or- WAN.

    Any ideas or things I should try? Any help would be much appreciated.

    ..one more speedbump till the weekend :)
    -Pat
    Im using Diversion/Dnscrypt-proxy/Skynet. Tried disabling diversion and skynet but got nothing..dnscrypt maybe?
     

    Attached Files:

    • 1.JPG
      1.JPG
      File size:
      42.8 KB
      Views:
      10
    • 2.JPG
      2.JPG
      File size:
      43.9 KB
      Views:
      10
  27. Patrick Walden

    Patrick Walden Connected Client Member

    3.JPG Capture.JPG 3.JPG Capture.JPG Here are more settings (to any awesome people who want to help me w/ this I'm happy to get you more):
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice