1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Asuswrt-Merlin on Netgear R7000

Discussion in 'Other Firmware Projects' started by XVortex, Mar 27, 2015.

  1. RichtigFalsch

    RichtigFalsch Networkin' Nut Member

    So there is no way around going back to stock for flashing dd-wrt from merlin?
     
  2. cybrnook

    cybrnook Addicted to LI Member

    Not that we know of.

    Typically if devs post a back to factory image, there are reasons you need to go back and flash from factory when transitioning.


    I think it mostly is around the formatting of the nvram values.
     
    RichtigFalsch likes this.
  3. RichtigFalsch

    RichtigFalsch Networkin' Nut Member

    Sorry for asking, I once read about a modified netgear firmware supposed to run on the custom CFE. But I couldn't find it right now. Maybe this could be flashed from the CFE.

    If not, then I'll take the hard way. Thank you.

    Seems like flashing the custom CFE really is more of an uneccessary danger and effort here. I suggest the advise for flashing custom CFE should be removed from the opening post.
     
  4. cybrnook

    cybrnook Addicted to LI Member

    Sometimes the hard way is the easy way :) , or path of least resistance.
     
    RichtigFalsch likes this.
  5. cybrnook

    cybrnook Addicted to LI Member

    No, it's not a danger as long as you stick to the Merlin Port, as you gain the fail safe recovery server.

    The image you are thinking of is the image in the op. But only one user in this thread ever reported it working on the modified CFE. Everything after that has just been speculations from that comment.

    No factory image was ever made to run custom CFE.
     
  6. RichtigFalsch

    RichtigFalsch Networkin' Nut Member

    I now have Merlin on the R7000 again.
    But I stilll couldn't find the modified netgear firmware that's supposed for running with the custom CFE.
    Could you give me the link, please?

    At least that would avoid having to flash stock CFE and keep the recovery possibility intact (if the custom CFE allowed flashing this).

    Edit:
    Now I got this thought:

    The "backtostock" image is the same like the image I have read about, so a netgear firmware modified for running from custom CFE?
     
  7. cybrnook

    cybrnook Addicted to LI Member

    You are very excited I think :) Plesae read again what I wrote above:

    "The image you are thinking of is the image in the op. But only one user in this thread ever reported it working on the modified CFE. Everything after that has just been speculations from that comment.

    No factory image was ever made to run custom CFE."
     
  8. cybrnook

    cybrnook Addicted to LI Member

    you could always flash the custom CFE from within DD-WRT if you wish, though not necessary.
     
  9. RichtigFalsch

    RichtigFalsch Networkin' Nut Member

    Ok! I'm at DD-WRT now, without removing the more secure custom CFE.

    I simply flashed the latest tomato trx (was kille72's, but shouldn't matter) using the CFE recovery. Then deleted NVRAM using CFE.
    From Tomato I updated to the generic DD-WRT-bin for ARM (http://www.desipro.de/ddwrt/K3-AC-Arm/dd-wrt.v24-K3_AC_ARM_STD.bin) and enabled reset NVRAM after update.
    And from the generic bin I updated to the latest DD-WRTkong-mod.chk for R7000.

    Maybe I could even have flashed the dd-wrt.bin directly from custom CFE, but it didn't have this file then.

    I like it this way, because I never had to drop the security of the recovery bootloader.

    PS:
    I had read you saying, that the image I was talking about was the one in the op. But I didn't understand it this way - I assumed there had to be another image, and was searching the post for another image over and over. It's because somewhere in this huge thread, there was someone talking about a "modified netgear image, supposedly working with custom CFE", but I couldn't actually know that this was the very same like in the op.

    And, yes. The backtostock image didn't work for me, too. But tomato is a good replacement, as it enables flashing to anything else, also, by the indirect way of using bin files.

    Now I have learned something more regarding firmware swapping on the R7000, I am thinking about maybe writing a helping thread for all directions, using the safe custom CFE, because overall there seems to be too much confusion, caused by a lot of contradictory and incomplete information.
     
    Last edited: May 16, 2017
    Makaveli and cybrnook like this.
  10. cybrnook

    cybrnook Addicted to LI Member

    In the back of my mind I was wondering if you could just change the file extension and flash from CFE, but I did not want to be responsible if you soft bricked :)

    Great job though, you worked through it.
     
    Makaveli and RichtigFalsch like this.
  11. Nitin Vaid

    Nitin Vaid Connected Client Member

    is it possible that i can see which connected wireless device is using my internet bandwidth all i can see is it shows that 2.4Ghz or lan or 5ghz connected device
    what i want to check is the all of connected device which is using internet ?
     
  12. caiga

    caiga Network Newbie Member

    i justed checked the difference between 2.3 ovpn file and 2.4:
    2.3 ovpnfile:

    cipher AES-256-CBC

    2.4 ovpn file

    ncp-ciphers AES-256-GCM:AES-192-GCM:AES-128-GCM


    rest is the same
    any connection?
     
  13. Nitin Vaid

    Nitin Vaid Connected Client Member

    i was reading its features that
    • Enhanced traffic monitoring: adding graphical charts, and traffic monitoring per client IP"
    But i was not able to see per client ip bandwidth usage? where is it
     
  14. bluechris

    bluechris New Member Member

    Hi guys 1st post here and am glad i joined you.

    The firmware is great and working and after many years in ddwrt i like this one better for sure.

    I have a question if anyone had tried it.. and this is the vlans.
    In lan port 1 i have a device and i need to tag it as vlan10 and pass this packets to my 2nd router in lan port 4 (i have untangle for home and i want that one to do the load balancing and the device in lan port 1 is a ubiquity that gives me the 2nd Wan)

    To implement this scenario and tag the packets in lan1 port as vlan10 i did this

    1st i took out the port from the untagged vlan1

    Code:
    robocfg switch disable vlan 1 ports "0 2 3 4 5t" switch enable
    then i added in all the ports the vlan10 ability

    Code:
    robocfg switch disable vlan 10 ports "1t 2t 3t 4t 5t" switch enable
    Show if i do robocfg show i get this

    Code:
    Switch: enabled
    Port 0:   DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
    Port 1:  100FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:15:6d:e5:ae:36
    Port 2:   DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
    Port 3: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:25:9c:13:b0:4d
    Port 4: 1000FD enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 10:ae:60:02:2b:e6
    Port 8:   DOWN enabled stp: none vlan: 1 jumbo: off mac: 00:00:00:00:00:00
    VLANs: BCM5301x enabled mac_check mac_hash
       1: vlan1: 0 2 3 4 5t
       2: vlan2: 5t
      10: vlan10: 1t 2t 3t 4t 5t
    But unfortunatelly when i ping from the lan4 device the lan1 device i dont get replies.

    This is what i came up with after ton of searching but maybe i have something wrong somewhere so i will be thankfull if someone knows something

    thx
    chris
     
  15. David1

    David1 Network Newbie Member

    Hi, got a serious problem, not sure if its with the new firmware 380.66, but i get random upload speed which is ridiculous only have a 1Mbps upload and it says i have uploaded 16GB in a few seconds

    I cannot play CSGO, cause my ping goes to 2000ms plus, anyone else getting this problem. gets worse and worse over time, and reboot doesnt fix it,

    Restored everything back to default and reinstalled firmware, but nothing seems to be fixing it
     

    Attached Files:

    Nitin Vaid likes this.
  16. Nitin Vaid

    Nitin Vaid Connected Client Member

    Try resetting the firmware it must be cpu is not processing it thats why bandwidth is choking and sometimes it release and shows in GB
     
  17. pablot

    pablot New Member Member

    Hi, this is my first post as I'm newbie with Xwrt, so I have a couple of questions I've not been able to found elsewhere.

    First, I have set my R7000 as an AP and I feel there are many options I'm not seeng in the menues (for instance I do not have the menu options for Traffic manager, IPv6, VPN, etc.). Is thjis because of the AP mode? Can I switch to router mode and justa disable WAN, disable DHCP and put a LAN IP and have the same "AP" but with all the firmware options?

    Also, I have not been able to connect to my R7000 through SSH. Everything is set up, and in fact when I fire putty, I get the login prompt, but no way to access as on the system logs, always get login attempt from a nonexistent user (Login attempt for nonexistent user from 172.168.1.2:64422) no matter if I use admin or root user...

    Do I have to create the user by hand? how?

    Thanks, great firmware!!!
    Pablo
     
  18. Nitin Vaid

    Nitin Vaid Connected Client Member

    To use SSH you have to enable SSH in settings there are 3 options that you have to check
    i dont remember exactly i have used ssh on this firmware to install YAMon Script
     
  19. pablot

    pablot New Member Member

    Yes, I know, and in fact it's enabled as it shows me the login prompt, but I cannot login successfully...

    This is on putty:

    login as: root
    root@192.168.2.2's password:
    Access denied
    root@192.168.2.2's password:​


    This is on system logs:

    May 19 12:08:21 dropbear[1197]: Child connection from 172.168.1.2:65011
    May 19 12:08:56 dropbear[1197]: Login attempt for nonexistent user from 172.168.1.2:65011
    May 19 12:08:58 dropbear[1197]: Login attempt for nonexistent user from 172.168.1.2:65011
    May 19 12:09:02 dropbear[1197]: Exit before auth: Disconnect received​

    (the IP is different since I'm loggin through a VPN)
     
  20. David1

    David1 Network Newbie Member

    thanks, i have tried resetting the firmware, i resetted the firmware and reinstalled the firmware and then reset it again and set it up again and the picture above is after i did all of this, so if u saying its the cpu, i guess my router might be bombing out?
     
  21. David1

    David1 Network Newbie Member


    you need to use the web gui username , default is admin, but if u have changed it, u need to use the changed one, otherwise try changing the web GUI username and try use that
     
  22. Nitin Vaid

    Nitin Vaid Connected Client Member

    then only thing you can do is flash the stock firmware and if it still stays like that then yes it can be hardware issue. Btw the internet is working properly on Wifi? or you have issue on that too?
     
  23. pablot

    pablot New Member Member

    Thanks!!!, it worked!!
    Now I just have to know if the "missing menu options" are available only under "Router Mode" and not as an "Access Point"
     
  24. Makaveli

    Makaveli Serious Server Member

    Yes those features will only be available when in router mode.
     
  25. David1

    David1 Network Newbie Member

    internet is working fine, wifi is also working fine, the only time i really notice it is when i am playing CSGO cause my ping just goes up and down every 5 secs and i cannot play at all, i will try tonight again, as i have been watching it and it hasnt been too bad, will also check the temperature of the cpu aswell, cpu temp atm

    Legend: 2.4 GHz - 5 GHz - CPU
    Current Temperatures: 48 °C - 53 °C - 61 °C
     
  26. pablot

    pablot New Member Member

    Ok, thanks.
     
  27. Nitin Vaid

    Nitin Vaid Connected Client Member

    Check your PC lan drivers then?
    is it just the game or everything?
     
  28. pablot

    pablot New Member Member

    Hi, I do not have an answer for you, but instead I have a question!.

    Is it possible to use the WAN port while still in AP mode as with the stock firmware?

    Also, can I use it in router mode (not AP) and connect the WAN port to another router and have everything on the same IP address range? or each router must be on different address ranges.?
     
  29. David1

    David1 Network Newbie Member

    i dont think its my lan drivers cause i replaced the router with another old asus one i had lying around and i didnt have the problem, i have played for about 6hrs and it seems like it is working, hopefully it doesnt come back, so fingers crossed
     
  30. badplay

    badplay New Member Member

    how i can update from older firmware asuswrt ?? i have version from januar so how can i update without loosing settings ???
     
  31. Nitin Vaid

    Nitin Vaid Connected Client Member

    Procedure for upgrade:
    1. Reboot your router via the web interface or power cycle.
    2. Flash the R7000_xxx.xx_x.trx file via the web interface.
    3. Check new options and configure everything else.

    But there are soo many changes to i recommend that you reset the settings after update
     
  32. badplay

    badplay New Member Member

    i have the version before this new one are there alsow many changes ?? i get some trouble with my R7000 often i lose internetconnection if i start a download with full download speed
     
  33. Frank2

    Frank2 Serious Server Member

    Security Question: This may have been answered before in the hundreds of previous posts but...The only way I can use the App is to Enable Web Access from WAN. Otherwise, my App won't connect. So is it safe to enable Web Access from WAN (I have a very complex password)? If not why? Just curious.
     
  34. Makaveli

    Makaveli Serious Server Member

    Even with a secure password its still an entry point or attack vector into your system. I currently have it disabled because I don't really need to use app remotely. I RDP into my system if I need to make those changes. I only use AI cloud app remotely because it works with everything closed off. The were people on SNB that got their routers hacked by allowing that remote access.

    So you have to weigh the security vs the convenience.
     
    Last edited: May 22, 2017 at 5:03 PM
  35. Frank2

    Frank2 Serious Server Member

    Thanks Mak, I figured that's what you would say. I haven't used AI cloud yet, maybe I'll try that. When you say you RDP into your router, are talking about SSH?
     
  36. Makaveli

    Makaveli Serious Server Member

    I Remote Desktop Protocol into a computer on my network then access the router.

    I use AI could only to monitor the status of the router, not for making changes.
     
  37. Nitin Vaid

    Nitin Vaid Connected Client Member

    I know that we can not use QOS in this firmware but can i make priority of the connected devices?
     
  38. Frank2

    Frank2 Serious Server Member

    So if we enable HTTPS as the only way to Enable Web Acess, isn't the connection encrypted?
     
  39. sdroute

    sdroute New Member Member

    Hello all, from my first post. I have been happily using Xwrt for a couple years and using version 380.58 for over a year on my R7000 with no issues. I recently upgraded to AT&T fiber internet from cable internet. I kept my R7000 by using DMZplus mode on my AT&T router and plugging the R7000 into it. However, I noted I get a significant speed reduction with the R7000 router.
    I get ~860 Mbps download and ~520 Mbps upload when I have my computer plugged directly into AT&T router, but only around 240 down/490 up when using my network through my R7000. I believe this has something to do with the R7000 firewall when going from the WAN to LAN port on the R7000, but I dont know if this much of a speed drop is a limitation of the router hardware, or if there are some configuration changes on Xwrt that would speed this up. I have not read through every post on the 43 pages of this discussion thread, but I am hoping someone might have an answer or direct me to some.
     
  40. Makaveli

    Makaveli Serious Server Member

    Yes

    Is hardware acceleration on?

    And is it possible that there is something on the At&T ONT that is slowing down the connection?
     
  41. sdroute

    sdroute New Member Member

    Hardware acceleration is on. I DID enable URL filtering a few months back to try and reduce ads. After turning it back off, and I now get 400 down/500 up. The firewall is still on, but I confirmed URL, keyword, and network services filters are all turned off. IPv6 firewall shows it is enabled, but IPv6 is not enabled on the IPv6 menu. It is still slower than the 860 down/520 up direct connection to the AT&T router, but now working at a much higher speed than my old 300 Mbps cable connection. :)
     
  42. Nitin Vaid

    Nitin Vaid Connected Client Member

    Hello everyone I have one querry if i use this firmware can i be able to combine 2 Internet connections into one?
    like the current broadband connection i am using is only 2mbps connection and i was thinking to buy another one with 20mbps connection what i want is both connection connected to wifi and can be used together then mine speed will be 22mbps is it possible?
    if yes how?I am using R7000 Wifi Router
     
  43. Makaveli

    Makaveli Serious Server Member

    https://www.asus.com/ca-en/support/FAQ/1011719/
     
  44. Stimpy88

    Stimpy88 Network Newbie Member

    Did anyone get back to XVortex with the results of his change to the USB3.0 drivers? I don't use it myself, and have no way of testing it, but just wondered if anyone else had the chance yet?
     
  45. r00ternewbie

    r00ternewbie Network Newbie Member

    Love the firmware (currently running 380.65) but struggling to set up IPV6. I would be grateful if any UK based members with experience of IPV6 configuration for Sky Fibre would post their findings/successes. At the moment (based on information on various UK forums) it would seem that I might need to move to a pfsense based solution to implement Sky's unique IPV6 configuration. Thanks in advance for your help!

    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
     

Share This Page